Ποιο είναι το κλειδί για περιποιημένα φρύδια; Πώς θα πετύχετε αυτό το τέλειο σχήμα που ανασηκώνει το πρόσωπο και τονώνει τα μάτια; Άλλωστε, το σωστό σχήμα φρυδιών αναδεικνύει πάντα το πρόσωπό σας. Ας δούμε μερικά tips από ειδικούς της ομορφιάς.

Χρησιμοποιείτε πάντα φυσικό φως

Τα μπάνια δεν είναι φτιαγμένα να λούζονται στο φως, οπότε αν είναι δυνατόν, να διαμορφώνετε τα φρύδια σας όπου έχετε το πιο φυσικό φως. Πάρτε έναν καθρέφτη που μπορείτε να τον στηρίξετε και χρησιμοποιείστε το τσιμπιδάκι κοντά σε ένα παράθυρο με ομοιόμορφο φωτισμό στο πρόσωπό σας. Ο φυσικός φωτισμός σας βοηθά να ξεφορτωθείτε κάθε αδέσποτη τρίχα.

Πείτε όχι στους μεγεθυντικούς καθρέφτες

Η χρήση ενός μικροσκοπικού μεγεθυντικού καθρέφτη θα πρέπει να είναι παράνομη, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς μπορείτε να δείτε μόνο ένα κομμάτι σε σχέση με το πραγματικό σχήμα των φρυδιών και πως είναι αυτό σε σχέση με το πρόσωπό σας. Τα φρύδια φέρνουν ισορροπία και αναλογία στο πρόσωπο και τα μάτια σας, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείτε έναν καθρέφτη που σας επιτρέπει να βλέπετε ολόκληρο το πρόσωπό σας, όχι μόνο τα φρύδια σας.

Ξεκινήστε με ένα περίγραμμα

Κατά την περιποίηση στο σπίτι, είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε με το περίγραμμα και το γέμισμα των φρυδιών σας. Μόλις τα φρύδια σας γεμίσουν, βγάλτε με το τσιμπιδάκι μόνο ό,τι πέφτει έξω από αυτήν την περιοχή. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα το παρακάνετε ποτέ.

Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα ποιοτικό ζευγάρι τσιμπιδάκια με κεκλιμένη μύτη για να αποφύγετε να σπάσουν οι τρίχες κοντά στη βάση και να προκαλέσετε περιττό πόνο.

Τριμάρετε, μην κόβετε

Το πιο δύσκολο κομμάτι της DIY περιποίησης των φρυδιών είναι το κούρεμά τους, αλλά ένα καλό τριμάρισμα μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την εμφάνισή σας προς το καλύτερο.

Για να κουρέψετε τα φρύδια σας, θα χρειαστείτε ένα μικροσκοπικό ψαλίδι φρυδιών και ένα τζελ φρυδιών. Ξεκινήστε βουρτσίζοντας τις τρίχες προς τη γραμμή των μαλλιών και προς τα έξω προς τον κρόταφο και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μικροσκοπικό ψαλίδι φρυδιών για να κόψετε μόνο τις άκρες των τριχών που εκτείνονται πέρα ​​από το σχήμα. Εάν κόψετε τις τρίχες πολύ κοντά, οι χοντρές τρίχες θα πετάνε όταν βγουν.

Τσιμπιδάκι προς τη σωστή κατεύθυνση

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν τσιμπιδάκι είναι να αφαιρούν τα μαλλιά προς τη λάθος κατεύθυνση.

Κάθε τρίχα συνδέεται με ένα μικροσκοπικό αιμοφόρο αγγείο που τη διατηρεί υγιή και της επιτρέπει να μεγαλώσει ξανά όταν αφαιρεθεί η τρίχα. Αν αυτό το αγγείο σπάσει, οι τρίχες δεν επιστρέφουν ποτέ.

Για να το κάνετε σωστά, είναι σημαντικό να κρατάτε το δέρμα τεντωμένο με ένα δάχτυλο και μετά να τραβάτε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν. Συνήθως, αυτή η κατεύθυνση είναι προς τα πάνω ή προς τον κρόταφο και όχι ευθεία προς τα έξω.

Βεβαιωθείτε ότι τα φρύδια σας δεν είναι πολύ μακριά μεταξύ τους

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μύτη σας παίζει μεγάλο ρόλο στη δημιουργία φρυδιών με ακρίβεια και σας βοηθά να υποδείξετε από πού πρέπει να ξεκινήσουν. Τα φρύδια πρέπει να ξεκινούν ακριβώς πάνω από τη μέση των ρουθουνιών σας. Τα φρύδια που απέχουν πολύ μεταξύ τους ή που επικαλύπτουν αυτά τα σημεία μπορεί να κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο μικρά.

Με πληροφορίες από το αγγλικό Instyle.

[mc4wp_form id="278"]