Ο Tom Pecheux, παγκόσμιος διευθυντής ομορφιάς για το YSL Beauté, έχει κάνει το μακιγιάζ όσον μπορείτε να φανταστείτε, από την πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι την Κέιτ Μος. «Για μένα, υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης του μακιγιάζ: Ένας που καλύπτει, κρύβει και δημιουργεί έναν νέο χαρακτήρα και άλλος που ενισχύει την ομορφιά του ατόμου – αυτός είναι ο αγαπημένος μου», τονίζει στη Vogue. Σε ένα masterclass που διοργάνωσε, μοιράστηκε τα πιο σημαντικά μυστικά ομορφιάς για όλες τις ηλικίες. Διαβάστε επτά από τα καλύτερα, παρακάτω.

Μια διπλή επίστρωση μάσκαρα είναι το κλειδί για τέλειες βλεφαρίδες

Πρώτα, απλώστε μια στρώση αδιάβροχη μάσκαρα πριν κάνετε το υπόλοιπο μακιγιάζ στα μάτια σας. Στη συνέχεια, όταν τελειώσετε όλα τα άλλα, εφαρμόστε μια δεύτερη επίστρωση κανονικής μάσκαρα. «Αν έχετε λεπτές βλεφαρίδες και απλώσετε πάρα πολλές στρώσεις, οι βλεφαρίδες σας μπορεί να τείνουν να πέσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτό το κόλπο, δημιουργείτε μια σταθερή βάση, για να μην συμβεί αυτό», υπογραμμίζει.

Προσαρμόστε τον τρόπο εφαρμογής του foundation

Ανάλογα με το επίπεδο κάλυψης που θέλετε, θα πρέπει να αλλάξετε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε. Για ένα ημιδιαφανές πέπλο, τα δάχτυλά σας είναι το καλύτερο μέσον, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για μέτρια κάλυψη και ένα σφουγγάρι για ένα φινίρισμα έτοιμο για κάμερα.

Θυμηθείτε τη σημασία του μασάζ προσώπου

Ο makeup artist ξεκινά κάθε συνεδρία μακιγιάζ με ένα μασάζ προσώπου για να χαλαρώσει το δέρμα και να το προετοιμάσει για τα προϊόντα ομορφιάς που ακολουθούν. «Στο ενενήντα πέντε τοις εκατό των ανθρώπων αρέσει», σημειώνει, εξηγώντας ότι επικεντρώνεται στο να δίνει απαλά κτυπήματα στο μέτωπο, στις ρινοχειλικές πτυχές και στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Μην υποτιμάτε την αξία των βασικών προϊόντων μπάνιου

Ο Pecheux μπορεί να είναι ειδικός στο μακιγιάζ, αλλά συχνά βασίζεται σε βασικά εργαλεία που έχει ο καθένας στη διάθεσή του. Οι ξύλινες οδοντόβουρτσες είναι οι προτιμήσεις του για το χτένισμα των φρυδιών των μοντέλων, ενώ χρησιμοποιεί μπατονέτες για να αφαιρέσει ίχνη από μάσκαρα και σκιές ματιών. Όσο για τα χαρτομάντιλα; Πιέζοντάς τα απαλά στο πρόσωπο μετά την εφαρμογή του foundation θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν προϊόντος που περισσεύει.

Να ξέρετε ότι το concealer είναι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων

Για το σημείο κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικό για ελαφρύ περίγραμμα. Δοκιμάστε να σχεδιάσετε μια διαγώνια γραμμή που ανεβαίνει σε κάθε μάγουλο, αναμειγνύοντάς την και, στη συνέχεια, εφαρμόστε bronzer στο ψηλότερο μέρος των ζυγωματικών σας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να τελειώσετε.

Μια nude παλέτα σκιάς ματιών είναι απαραίτητη

Όταν πρόκειται για την επιμέλεια μιας συλλογής ομορφιάς, ο Pecheux επιμένει σε μια παλέτα σκιάς ματιών με nude τόνους. Είναι, λέει, ένα απόλυτο βασικό στοιχείο για τους κορυφαίους καλλιτέχνες μακιγιάζ στον κόσμο – πολύ περισσότερο από μια μοντέρνα μπλε παλέτα, για παράδειγμα.

Μην ξεχνάτε αυτό το πανάρχαιο κόλπο

Σε περίπτωση που υπήρχε αμφιβολία, το παλιομοδίτικο κόλπο της χρήσης ενός κραγιόν ως ρουζ λειτουργεί – ναι, ακόμα κι αν είναι κόκκινο. Ο Pecheux εφαρμόζει το προϊόν χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά του κάνοντας κινήσεις προς τα πάνω.

Με πληροφορίες από την αγγλική Vogue.

[mc4wp_form id="278"]