Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα όταν επιστρέφουμε στην πραγματικότητα μετά από τριήμερο, είναι το πόσο γρήγορα ξεθωριάζει το μαύρισμά μας. Στην παραλία το μαύρισμά μας δείχνει λαμπερό, ενώ στην πόλη, μία μόλις μέρα μετά, είναι πια θαμπό. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμά σας;

Κάντε σωστή προετοιμασία

Για τις ημέρες πριν από τις διακοπές σας στη θάλασσα, διατηρήστε το δέρμα σας εξαιρετικά ενυδατωμένο. Είναι επίσης βασικό να κάνετε απολέπιση πριν, για να έχετε ομοιόμορφες επιφάνειες σε όλο το σώμα.

Ενυδάτωση

Το κλειδί για να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκεί περισσότερο είναι η ενυδάτωση. Αναζητήστε πλούσια βούτυρα σώματος, μεταξένια έλαια και λοσιόν με έγχυση υαλουρονικού οξέος που θα τροφοδοτήσουν πραγματικά το δέρμα σας. Να διατηρείτε πάντα το δέρμα σας επιπλέον ενυδατωμένο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μαύρισμα επειδή ο ήλιος στεγνώνει το δέρμα σας, όπως σημειώνουν και οι ειδικοί. Οι λοσιόν μετά τον ήλιο είναι ιδανικές στο να δίνουν στο ηλιοκαμένο δέρμα μια δόση υγιούς ενυδάτωσης, επομένως συνεχίστε να την εφαρμόζετε καθημερινά μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

Δροσιστείτε

Το ντους με ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα τα φυσικά του έλαια και να το κάνει να στεγνώσει. Και όλοι γνωρίζουμε ότι ξηρό δέρμα σημαίνει ξεφλουδισμένο μαύρισμα. Κρατήστε τη θερμοκρασία του ντους σας χαμηλά για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μαυρίσματος σας.

Extra tip: χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ντους για να διατηρήσετε το δέρμα ελαστικό και ενυδατωμένο.

Αποτρέψτε το Peeling

Εάν καείτε, το δέρμα σας είναι πιθανό να ξεφλουδίσει. Φορέστε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 50 στις διακοπές και θα διατηρήσετε το μαύρισμά σας για πολύ περισσότερο όταν είστε σπίτι.

Κάντε απολέπιση

Αν θέλετε πραγματικά το μαύρισμα σας να διαρκέσει (και να ξεθωριάσει σταδιακά), τότε η απολέπιση είναι πολύ σημαντική. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που βρίσκονται στην επιφάνειά του θα μπορούσαν να μειώνουν τη λάμψη σας, επομένως θέλετε να τα αφαιρέσετε απαλά για να αναδείξετε το μαύρισμα που καταφέρατε.

Επιπλέον, η μελανίνη στα κύτταρα του δέρματός σας (αυτό που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται μαυρισμένο) δεν επηρεάζεται από το τρίψιμο, όπως η επιδερμίδα σας που δεν επηρεάζεται από την απολέπιση ή το ξύρισμα.

Να πίνετε νερό

Ναι, το μαντέψατε. Όπως με κάθε άλλο beauty hack εκεί έξω, το πόσιμο νερό μπορεί να παρατείνει τη μακροζωία του μαυρίσματος σας. Το νερό διατηρεί το δέρμα υγιές, ελαστικό και το πιο σημαντικό, ενυδατωμένο, οπότε φροντίστε να λαμβάνετε 2 λίτρα την ημέρα.

Δώστε λάμψη

Νιώθετε ότι το μαύρισμά σας έχει χάσει τη λάμψη του; Δοκιμάστε μια φωτιστική λοσιόν σώματος ή λάδι για να δώσετε στο σώμα σας μια άμεση ώθηση λάμψης.

Fake it

Έχετε αποκτήσει το βασικό χρώμα, οπότε γιατί να μην δώσετε ένα χέρι βοηθείας χωρίς ήλιο (και απολύτως ασφαλές); Το ψεύτικο μαύρισμα φαίνεται ακόμα καλύτερο σε φυσικά μαυρισμένο δέρμα, ζεσταίνοντας τα ανώτερα στρώματα και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της λάμψης του.

Με πληροφορίες από την αγγλική έκδοση Elle.

[mc4wp_form id="278"]