Όλοι γνωρίζουμε ότι το υγιές δέρμα ξεκινά με έναν ενδελεχή καθαρισμό, αλλά μερικές φορές, ανεξάρτητα από το πόσο σχολαστικά πλένεστε, φαίνεται ότι απλά δεν μπορείτε να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ σας. Ψάξαμε και βρήκαμε κάποιες επαγγελματικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα απόλυτα καθαρό πρόσωπο.

Με την ησυχία σας

Ειδικότερα, όσον αφορά την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, όσο πιο αργά προχωράτε, τόσο το καλύτερο. Εφαρμόστε ντεμακιγιάζ και αφήστε το να καθίσει λίγο. Δώστε του μερικά λεπτά, ας πούμε, ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα. Αυτό θα μαλακώσει τη μάσκαρα, το eye liner και τη σκιά, ώστε να γλιστράει εύκολα μόλις σκουπίσετε. Αν το κάνετε αυτό, δεν θα βρείτε πια μουτζούρες κάτω από τα μάτια σας το πρωί. Δίνοντας χρόνο στο ντεμακιγιάζ να κάνει τα μαγικά του, δεν θα χρειαστεί να τρίψετε πολύ, καθώς η τριβή μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας, προκαλώντας ερεθισμό και συμβάλλοντας στις ρυτίδες.


Το σαπούνι και το νερό λειτουργούν καλύτερα από τα μαντηλάκια μακιγιάζ

Τα μαντηλάκια μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό αρχικό βήμα για την αφαίρεση του μακιγιάζ — στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούνται καλύτερα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ πριν τον καθαρισμό. Αλλά θα πρέπει ιδανικά να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα. Πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος να χρησιμοποιούμε απλώς μαντηλάκια και να πηγαίνουμε για ύπνο, αλλά το μακιγιάζ δεν έχει πραγματικά φύγει– πρέπει ακόμα να πλύνετε το πρόσωπό σας. Η χρήση νερού και σαπουνιού είναι αυτό που πραγματικά θα αφαιρέσει τα υπολείμματα και θα προετοιμάσει το δέρμα σας για τη νύχτα. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο μαντηλάκια και στη συνέχεια εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, μπορεί να σπρώξετε τα υπολείμματα στους πόρους σας και να ξυπνήσετε με σπυράκια ή μαύρα στίγματα.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό αφαίρεσης μακιγιάζ

Αγοράστε κάποιο νερό καθαρισμού ή κάποιο άλλο προϊόν με βάση το λάδι. Πολλοί δε γνωρίζουν ότι το λάδι μπορεί να καταπολεμήσει το λιπαρό δέρμα κι έτσι τα προϊόντα με βάση το λάδι είναι κατάλληλα και για τα λιπαρά δέρματα. Αν ωστόσο δεν αντέχετε την αίσθηση ενός καθαριστικού λαδιού, επιλέξτε γαλακτώδεις υφές και τζελ ως εναλλακτικές λύσεις.

Φροντίστε να καθαρίσετε τις άκρες των βλεφάρων σας

Εάν υπάρχει μια ζώνη που συχνά παραμελείτε κατά την αφαίρεση του μακιγιάζ, αυτή είναι η άκρη του βλεφάρου σας, όπου το μολύβι και η μάσκαρα μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου – και να οδηγήσουν σε ερεθισμό των ματιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με προσοχή μπατονέτες και συνεχίστε χρησιμοποιώντας εκ νέου βαμβάκι κάνοντας απαλές κινήσεις για να μη σπάσουν οι βλεφαρίδες. Μιλώντας για τις βλεφαρίδες που σπάνε, δεν πρέπει ποτέ να τραβάτε τα επίμονα κομμάτια της μάσκαρα με τα δάχτυλά σας.

Σπρώξτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω και καθαρίστε τη γραμμή των μαλλιών σας

Το καταλαβαίνουμε απόλυτα: Όταν είναι περασμένα μεσάνυχτα και το μαξιλάρι σας γνέφει, ακόμα και ένα εύκολο βήμα, όπως το να μαζέψετε τα μαλλιά σας, μπορεί να είναι υπερβολική προσπάθεια. Αλλά αν δεν το κάνετε αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να σταματήσετε μερικά εκατοστά από τη γραμμή των μαλλιών σας όταν πλένετε το πρόσωπό σας. Οι άνθρωποι συχνά συσσωρεύουν υπολείμματα μακιγιάζ γύρω από τη γραμμή των μαλλιών τους, γεγονός που οδηγεί σε φραγμένους πόρους.

Τα επίπεδα βαμβακερά μαξιλάρια είναι καλύτερα από τα βαμβακερά μπαλάκια

Οι μπάλες βαμβακιού μπορούν να αφήσουν πίσω τους υπολείμματα ή να σπάσουν κατά τη χρήση και να αφήσουν ίνες στις βλεφαρίδες ή στο δέρμα σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό σε μια στιγμή που προσπαθείτε να πλυθείτε και να ηρεμήσετε. Πάντα να προτιμάτε επίπεδα βαμβακερά μαξιλάρια αντί για μπάλες, ιδανικά με καπιτονέ υφή.

Πάντα να ολοκληρώνετε το ντεμακιγιάζ προσθέτοντας λίγη παραπάνω υγρασία

Ακόμα κι αν δεν έχετε ξηρό δέρμα, το ντεμακιγιάζ θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται με τουλάχιστον λίγη υγρασία: Πλύντε τα χείλη αν μόλις αφαιρέσατε το κραγιόν και απλώστε την κρέμα ματιών. Η αφαίρεση του μακιγιάζ μπορεί να στεγνώσει την περιοχή των ματιών, που είναι το πιο ευαίσθητο δέρμα στο πρόσωπό σας. Πρέπει να το διατηρείτε πάντα απαλό και ενυδατωμένο.

Με πληροφορίες από το Glamour.

[mc4wp_form id="278"]