Δεν εννοούμε τα κατοικίδια. Εννοούμε πως κάποια ζώα σχεδόν λατρεύονται σε κάποιες χώρες γιατί πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη. Έτσι, στον κόσμο της μόδας, τα συναντάμε συχνά σαν lucky charms γιατί το καθένα συμβολίζει διαφορετικά πράγματα. Πάμε να μάθουμε για μερικά από αυτά.

Ελέφαντας

Στην Ινδία, πολλοί βλέπουν τον ελέφαντα ως θετικό οιωνό. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό προέρχεται από τη θέση του ελέφαντα ως σύμβολο στη χώρα. Μόνο οι πιο πλούσιες οικογένειες είχαν ελέφαντες. Επί του παρόντος, ο ελέφαντας θεωρείται φορέας περιουσίας και πλούτου.

Βάτραχος

Ο βάτραχος είναι σύμβολο καλής τύχης για πολλούς πολιτισμούς που εξαρτώνται από τη βροχή για πλούσιες και άφθονες καλλιέργειες. Για αυτούς τους ανθρώπους, ένας βάτραχος μπορεί να είναι σημάδι ευημερίας που θα έρθει. Οι βάτραχοι θεωρούνται επίσης τυχεροί από διάφορους άλλους, που βλέπουν το αμφίβιο ως σύμβολο γονιμότητας, μεταμόρφωσης και ασφαλούς ταξιδιού.

Χρυσόψαρο

Για ένα πλάσμα με τόσο μικρή μνήμη, αυτά τα πλάσματα ευθύνονται για πολλά. Τα χρυσόψαρα είναι ένα από τα οκτώ ιερά σύμβολα του Βούδα, που αντιπροσωπεύουν τη γονιμότητα, την αφθονία και την αρμονία. Οι αρχαίοι Έλληνες κοιτούσαν τα χρυσόψαρα για να φέρουν καλή τύχη στους γάμους τους, ενώ οι Αιγύπτιοι τα είχαν στα σπίτια τους για να προσθέσουν θετικότητα στις καταστάσεις του σπιτιού.

Άλογο

Τα άλογα είναι ένα σημαντικό σύμβολο για πολλούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, λόγω όλων όσων έχουν κάνει για την κοινωνία. Η βοήθεια του αλόγου στον πόλεμο, τη γεωργία και τις μεταφορές έχει κάνει πολλούς να βλέπουν το ζώο ως ξεχωριστό. Συνολικά, τα άλογα λέγεται ότι είναι σημάδι δύναμης, ομορφιάς και ανάπτυξης της βιομηχανίας.

Σαύρα

Οι σαύρες είναι ζώδια καλής τύχης λόγω των ύπουλων ικανοτήτων τους. Επειδή αυτό το ζώο είναι κυρίως νυχτόβιο, έχει γίνει σύμβολο καλής όρασης και προστασίας από τα αόρατα πράγματα στη ζωή. Επιπλέον, οι σαύρες συχνά μένουν κρυμμένες, οπότε το να βλέπεις μια σαύρα να τρέχει μακριά λέγεται ότι είναι ένα σημάδι για να σου πει να ξεφύγεις από τον μπελά, προτού συμβεί.

Γουρούνι

Τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Ιρλανδοί λατρεύουν το γουρούνι ως ένδειξη καλών πραγμάτων. Η κινεζική παράδοση λέει ότι τα γουρούνια μπορούν να φέρουν καλή τύχη στις επιχειρηματικές συναλλαγές, ενώ οι Ιρλανδοί σέβονται το γουρούνι λόγω ενός παλιού παραμυθιού. Στο παραμύθι, ένας τυχερός βοσκός λέγεται ότι έχει ένα κοπάδι γουρουνιών που πάντα αναγεννιέται, οπότε το κοπάδι δεν χάνει ποτέ μέλος του.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]