Είτε σας αρέσει είτε όχι, η εφίδρωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια ενός υγιούς σώματος και ενός όμορφου δέρματος. Τα καλοκαίρια, σίγουρα δε μας αρέσει να ιδρώνουμε και μισούμε την αίσθηση της υγρασίας, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, η εφίδρωση είναι στην πραγματικότητα κάτι που σας βοηθά να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιριών. Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, πολλοί πιστεύουν ότι η εφίδρωση κάνει το δέρμα σας λιπαρό και φράζει όλους τους πόρους, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, αν δεν ιδρώνετε, σημαίνει ότι οι πόροι σας είναι ήδη φραγμένοι και ότι το δέρμα σας είναι σχεδόν έτοιμο για ξέσπασμα ακμής. Επίσης, όταν ιδρώνετε πολύ, αισθάνεστε δίψα και πίνετε πολύ νερό, το οποίο με τη σειρά του ωφελεί το δέρμα σας με πολλούς τρόπους.

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η εφίδρωση είναι εξαιρετικά ευεργετική για το δέρμα σας.

Βοηθά στην απελευθέρωση όλων των τοξινών από το σώμα σας

Η εφίδρωση σας βοηθά να απαλλαγείτε από όλες τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα σας. Αυτές οι τοξίνες, όταν δεν απελευθερώνονται με τη μορφή ιδρώτα, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο δέρμα, με αποτέλεσμα την ακμή, τα σπυράκια και τους φραγμένους πόρους.

Η εφίδρωση ισοδυναμεί με απολέπιση

Όταν ιδρώνετε, αποβάλλετε πολλά μέταλλα και φυσικό αλάτι από το σώμα σας, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό υποκατάστατο ενός απολεπιστικού. Αυτό βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων και αφαιρεί επίσης όλη τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες από το δέρμα. Καταπολεμά επίσης προβλήματα ξηροδερμίας και αλλεργίες.

Αφαιρεί όλους τους ρύπους και τις ακαθαρσίες

Η εφίδρωση βοηθά στην αποστράγγιση όλης της βρωμιάς και των υπολειμμάτων νεκρών κυττάρων του δέρματος από το σώμα μας. Φροντίζει ώστε το δέρμα μας να είναι απαλλαγμένο από όλες τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες.

Αναζωογονεί

Εκτός από την αίσθηση υγρασίας, η εφίδρωση κάνει επίσης το δέρμα σας φρέσκο ​​και λαμπερό. Αν έχετε κοιτάξει ποτέ στον καθρέφτη μετά από μια έντονη προπόνηση ή μια ώρα γρήγορο περπάτημα, πίσω από όλο αυτόν τον ιδρώτα, πρέπει να έχετε παρατηρήσει ένα λαμπερό και ανανεωμένο δέρμα. Αυτό είναι καθαρά επειδή το σώμα σας είναι απαλλαγμένο από όλες τις βλαβερές οντότητες.

Διατηρεί ένα υγιές και ισορροπημένο δέρμα

Η εφίδρωση, όχι μόνο ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας, αλλά διατηρεί επίσης έναν έλεγχο για την κατάσταση του δέρματός σας. Διατηρεί την ισορροπία μεταξύ της ποιότητας και της υφής του δέρματός σας και αυτό οδηγεί σε μια πιο υγιής επιδερμίδα.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]