Διεθνής ημέρα Yoga εχθές και βρήκαμε κάποιες εύκολες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε όλοι στο σπίτι, ακόμα και οι αρχάριοι, όταν επιστέφουμε μετά από μια κουραστική μέρα και θέλουμε να χαλαρώσουμε.

Πρώτα πρώτα χαλαρώστε
Ψεκάστε γύρω σας ένα mist για το σώμα αλλά και για το κρεβάτι, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υφάσματα για να προκαλέσει ηρεμία. Αυτά τα προϊόντα που τα βρίσκετε πανεύκολα στο εμπόριο, προωθούν την ανάκτηση της εσωτερικής αρμονίας.

Στη συνέχεια, κάντε μασάζ στους κροτάφους, το μέτωπο και το λαιμό σας με τα δάχτυλά σας και προαιρετικά αλείψτε με κάποιο λαδάκι κατά τους στρες.

Αναπνεύστε
Φαίνεται προφανές, αλλά είναι καιρός να δώσουμε προσοχή σε αυτή την τόσο σημαντική ανάγκη μας. Εστιάστε στη βαθιά αναπνοή σας, εισπνέοντας και εκπνέοντας, στη θέση του Βούδα. Κρατήστε πέντε αναπνοές.

Τεντώστε τη σπονδυλική στήλη
Χρησιμοποιήστε τις διατάσεις «γάτας-αγελάδας» και επαναλάβετε για 26 αναπνοές. Δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Kundalini yoga, ο αριθμός 26 είναι το κλειδί. Ο λόγος είναι οι 26 σπόνδυλοι που διεγείρονται κατά τη διάρκεια αυτής της διάτασης, από τη βάση μέχρι την κορυφή της σπονδυλικής στήλης.

Πλαϊνό τέντωμα
Τοποθετήστε το τεντωμένο πόδι σας σε κάμψη, εισπνεύστε όταν ανεβαίνετε και εκπνεύστε όταν κατεβαίνετε. Επαναλάβετε την κίνηση για τρεις με πέντε αναπνοές.

Βalasana
Το σώμα σας είναι ήδη ενεργό, αλλά δώστε του ένα διάλειμμα στη στάση του παιδιού ή στη στάση Balasana (υπάρχουν πολλές οδηγίες στο διαδίκτυο γι’ αυτή τη στάση).

Εισπνεύστε και εκπνεύστε προς τα κάτω και επαναλάβετε πέντε φορές. Αφήστε τις κινήσεις να κυλούν και μην ξεχνάτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι στην αναπνοή σας.

Baddha Konasana
Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας σε αυτή τη στάση (συμβουλευτείτε τους εκπαιδευτές yoga του διαδικτύου) τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Κρατήστε για πέντε αναπνοές.

Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε βάζοντας στη ρουτίνα σας αυτό το είδος γυμναστικής. Θα αντιληφθείτε πως θα βελτιώσετε και τον ύπνο σας.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.


[mc4wp_form id="278"]