Από πάντα ακούγαμε ότι το βράδυ πρέπει να επιλέγουμε ένα ελαφρύ δείπνο, αφού ό,τι θα καταναλώσουμε θα έρθει μαζί μας στο κρεβάτι. Λαχανικά, σούπες, ψητό ψάρι, μια ομελέτα και κάποια άλλα φαγητά επιτρέπονται. Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας πριν τον ύπνο μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή με πολλά οφέλη για την υγεία μας;

Η μαύρη σοκολάτα έχει πολλές ιδιότητες. Αποτελείται από φλαβονοειδή και πολυφαινόλες που είναι φυσικές ουσίες με μεγάλες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρέχει σημαντικά μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία είναι βασικά για την προώθηση της υγείας των οστών, την προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ρόφημα χαμομηλιού με λίγη μαύρη σοκολάτα, αποτελεί για τους ειδικούς ένα εξαιρετικό τελετουργικό πριν τον ύπνο. Με άλλα λόγια συνιστάται από τους γνώστες της διατροφής και τους επιστήμονες η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας το βράδυ.

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μεταξύ πολλών από τα οφέλη του, η συσσώρευση αντιοξειδωτικών στο κακάο μας βοηθά να μειώσουμε τη φλεγμονή, να ρυθμίσουμε τη χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση, να προστατεύσουμε το δέρμα μας και ακόμα παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά τον εγκέφαλο, καθώς βελτιώνει την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας το βράδυ συνιστάται ιδιαίτερα χάρη στην ποσότητα μαγνησίου που περιέχει. Το μαγνήσιο μας βοηθά να ξεκουραζόμαστε καλύτερα, να κοιμόμαστε χωρίς διακοπές και να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που είναι τόσο σημαντικό για τη βέλτιστη ξεκούραση. Επιπλέον, βοηθά στην απελευθέρωση της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, και αυτή η ευχάριστη στιγμή όταν τρώμε σοκολάτα μας δίνει μεγάλη ηρεμία όταν πρόκειται να ξεκουραστούμε και να τελειώσουμε τη μέρα μας.

Μέχρι πόση σοκολάτα να καταναλώσω;

Μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά μαύρη σοκολάτα χωρίς πρόβλημα, αρκεί να μην ξεπερνά τα 30 γραμμάρια. Μια άλλη επιλογή είναι να πίνετε αγνό κακάο, χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά, διαλυμένο σε αγελαδινό γάλα ή σε φυτικό.

Μπορεί η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας το βράδυ να έχει παρενέργειες;

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας το βράδυ δεν είναι επιβλαβής, αρκεί να μην το παρακάνουμε και να βεβαιωθούμε ότι καταναλώνουμε την ιδανική ποσότητα, διαφορετικά, οι υψηλές δόσεις ζάχαρης το βράδυ θα μπορούσαν να διαταράξουν τον ύπνο μας. Επιπλέον, από την άλλη πλευρά, το κακάο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται θεοβρωμίνη που διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα καθώς είναι μια ουσία πολύ παρόμοια με την καφεΐνη. Εάν δεν έχετε προβλήματα ύπνου και καταναλώνετε μικρή ποσότητα αυτό δεν θα σας επηρεάσει, ωστόσο, αν υποφέρετε από αϋπνία, καταναλώστε μαύρη σοκολάτα άλλη ώρα της ημέρας.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα το βράδυ και το μοιράζονται άρα κοινωνικά τους δίκτυα. Ακολούθα κι εσύ αυτή την τάση και απόλαυσέ τη το βράδυ. Άλλωστε η μαύρη σοκολάτα είναι πολύ θρεπτική και συνιστάται από διατροφολόγους.

Με πληροφορίες από την ισπανική έκδοση Elle.

[mc4wp_form id="278"]