Στο τεύχος Ιουνίου του Kalo Mina του project space Ottto (Ζυρίχη – Αθήνα), η Χαρά Πιπερίδου παρουσιάζει τη νέα εγκατάσταση “From drought to flowering”. Χρησιμοποιώντας ως κύρια μέσα τη γλυπτική, το σχέδιο και την εγκατάσταση, ερευνά πρωτίστως τη σχέση υλικού και άυλου, ορατού και αόρατου, τη γενεσιουργό δύναμη του κενού / ανοίγματος, τις έννοιες της σωματικότητας, της εξουσίας, καθώς και των διευρυμένων αντιθέσεων μέσα από μια κοινωνικοπολιτική, αλλά και ποιητική διάσταση.

Η εγκατάσταση “From drought to flowering”, που αποτελείται από τα γλυπτικά έργα “Let the water run”, “Bring moisture”, και “Blooming from within”, σχολιάζει το ζήτημα της ανομβρίας και της επίκλησης στην ανθοφορία μέσα από μια κοινωνικοπολιτική χροιά. Αφαιρετικές φόρμες, παραπέμποντας υπαινικτικά σε φανταστικά οργανικά σχήματα αρσενικού και θηλυκού του αρχετυπικού ανθρώπινου αναπαραγωγικού συστήματος, αναφέρονται στις αντιφατικές έννοιες της ξηρασίας και της άνθισης. Υποδηλώνεται, έτσι, σιωπηρά η επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία των επιθυμητών συνθηκών υγρασίας, ανθοφορίας και παραγωγικότητας, σε ένα κλίμα έντονης γενικής «ξηρασίας» του καιρού μας.

From drought to flowering”, (“Let the water run”, “Bring moisture”,“Blooming from within”), 2024

Εγκατάσταση, γύψος, πλαστικό, άμμος, μπρούντζος, χρώμα, πλαστικοί σωλήνες, αφρώδες μονωτικό υλικό, αλουμίνιο, τσιμεντόλιθος, τούβλο, πορσελάνη, σιλικόνη, πετονιά, κόλλα, χαρτί, ύφασμα, σπάγγος, φυτά, διαστάσεις μεταβλητές (κατά προσέγγιση 300 εκ x 230 εκ).

*OTTTO
Μαυρομιχάλη 137, 11472 Αθήνα
ottto.gr

01. 06. 2024 – 28. 06. 2024

[mc4wp_form id="278"]