Φέτος το καλοκαίρι επιστρέφουν τα ’70s! Και φέρνουν μαζί τους μια σημαντική αναβίωση του boho – ξεκινώντας με πλεκτές φούστες με βελονάκι (crochet), αλλά και με φορέματα που αποτυπώνουν τέλεια την χαλαρή ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Ήδη αυτή η τάση έχει κατακλύσει το Instagram.

Την είδαμε για πρώτη φορά στο σόου του Moschino για την άνοιξη του 2024 – το τελευταίο πριν αναλάβει ο Adrian Appiolaza ως καλλιτεχνικός διευθυντής – και καταλάβαμε πως η κροσέ φούστα δίνει μια ιδιαίτερα χαρούμενη νότα στη μόδα του καλοκαιριού. Προτείνουμε να ακολουθήσετε μια πιο ρετρό αίσθηση επιλέγοντας πολύχρωμες παραλλαγές και διάφορα σχέδια και φυσικά κομμάτια που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα.

Ενώ η επιστροφή της φούστας με βελονάκι κερδίζει όλο και περισσότερο την προτίμηση των καταναλωτριών αυτή την περίοδο – ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των διακοπών καθώς η boho αισθητική δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα και δεν περιορίζεται μόνο στην καλοκαιρινή σεζόν. Η Chemena Kamali κέρδισε τους ακόλουθους και γνώστες της μόδας με την πρώτη της φθινοπωρινή συλλογή για την Chloé, η οποία περιλάμβανε 54 εμφανίσεις με κροσέ στοιχεία —όλες έξυπνες, θηλυκές δημιουργίες— που υπόσχονται μια επιστροφή στην αισθητική και στο κομψό στυλ και τους πιο δροσερούς μήνες.

Οι celebrities έχουν ήδη αγκαλιάσει τη νέα τάση, από τη Dua Lipa που επιλέγει πορτοκαλί αποχρώσεις μέχρι την Tina Kunakey που μας διδάσκει street style επιλέγοντας μίνι κροσέ φούστες. Βρείτε το αγαπημένο σας χρώμα ή σχέδιο (τα vintage κεντητά λουλούδια είναι must) και συνδυάστε με απλό μακό τοπ σε κάποιο έντονο χρώμα. Δεν απαγορεύεται κανένα παπούτσι οπότε ολοκληρώστε το look φορώντας το αγαπημένο σας!

Με πληροφορίες από την αγγλική έκδοση του Marie Claire.

[mc4wp_form id="278"]