Στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, εκεί κοντά στο μεγάλο πλατάνι, τα παγωτά και στα φρέσκα ψάρια του Ανδρέα, υπάρχει ένας Ανανάς σε φυστικί φόντο, βαθύτατα ανθρωπιστικός, που γυμνάζει κόσμο, πρωί – βράδυ, δίνοντας εξίσου σημασία στο σώμα και το πνεύμα. Που δεν αφήνει κανέναν να κατρακυλήσει σε άγχη κι ανασφάλειες, που είναι αισιόδοξος. Ένας πολίτης του κόσμου. Το boutique fitness studio Pineapple Studios για Pilates, Yoga και Barre a terre, στο 15 -19 της Μελισσού, είναι ακριβώς ό,τι ονειρεύτηκε μια δυναμική παρέα, που αγαπάει τη ζωή, αλλά κυρίως πιστεύει πως «ό,τι καταφέρουμε με τον εαυτό μας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και για την κοινωνία».

Γιατί ανανάς, λοιπόν; Σίγουρα η ονομασία δεν είναι διόλου τυχαία.

Η ονομασία Ανανάς επιλέχθηκε για να δώσει ένα ξεχωριστό και ζωντανό αίσθημα στο στούντιό μας. Αυτή η επιλογή δεν είναι τυχαία. Ο ανανάς συμβολίζει τη φρεσκάδα, την ζωντάνια και τη θετική ενέργεια, αποτυπώνοντας, παράλληλα, το πνεύμα της ευεξίας και της δροσιάς, που θέλουμε να αναδείξουμε στον χώρο μας. Από την άλλη, η μοναδικότητα και η ιδιαίτερη εμφάνιση του φρούτου αντικατοπτρίζουν τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του στούντιό μας, στον τομέα της γυμναστικής και της ευεξίας.

Η δημιουργία ενός τόσο διαφορετικού σχεδόν εικαστικού χώρου ήταν όνειρο ζωής, φαντάζομαι. Πώς ξεπεράστηκαν τυχόν δυσκολίες και φτάσατε στην υλοποίησή του;

Ναι, ήταν κάτι που το είχαμε σκεφτεί και οραματιστεί από καιρό. Η πρώτη σκέψη είναι με πολλή συζήτηση και brainstorming! Υπήρχαν δυσκολίες και στιγμές αμφισβήτησης. Αυτό που βοήθησε ήταν η θέλησή μας να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και φυσικά η στήριξη που δίναμε η μια στην άλλη, σε στιγμές αδυναμίας.

Και να μην έχεις καμία σχέση με τη φιλοσοφία του Ανανά, περνώντας από την οδό Μελισσού, σίγουρα σταματάς και παρατηρείς. Τα χρώματα, την ηρεμία, τα πρόσωπα. Σας το έχουν ξαναπεί;

Ναι, έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια για την εικόνα του στούντιο. Από τις πρώτες μέρες που το στήναμε, ο κόσμος παρατηρούσε τα χρώματα και την προσεγμένη αισθητική. Μας λένε, συχνά, ότι το στούντιο αποπνέει μια αίσθηση γαλήνης και ζωντάνιας, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Από τον Οκτώβρη που ανοίξατε ως σήμερα, πώς θα περιγράφατε την εμπειρία;

Η εμπειρία από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα είναι εξαιρετική. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και είναι ενθουσιώδης και αυτό μας δίνει ενέργεια και δύναμη. Αντιμετωπίσαμε προκλήσεις, αλλά κάθε δυσκολία μάς βοηθά να βελτιωνόμαστε. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και τη συνεχή εξέλιξή μας.

Έναν αρχάριο κι εντελώς άσχετο, με τι θα τον συμβουλεύατε να ξεκινήσει;

Θα τον συμβουλεύαμε να έρθει από το στούντιό μας και να κάνουμε μια συζήτηση για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Οι instructors μας είναι πολύ έμπειρες και μπορούν να καθοδηγήσουν κατάλληλα κάθε ασκούμενο, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του. Επίσης, προσφέρουμε προπονήσεις low to high impact για όλα τα επίπεδα, προσαρμόζοντας τον βαθμό δυσκολίας της κάθε άσκησης στο επίπεδο του κάθε ασκούμενου.

Πώς θα θέλατε να δείτε τον Ανανά;

Οραματιζόμαστε τον Ανανά ως ένα σημείο αναφοράς για την ευεξία και τη γυμναστική. Έναν χώρο όπου οι ασκούμενοι θα βρίσκουν, όχι μόνο φυσική ενδυνάμωση, αλλά και ψυχική ηρεμία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα εμπνέει και θα υποστηρίζει τα μέλη της, προσφέροντας ποικιλία προπονήσεων και δραστηριοτήτων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων. Στόχος μας είναι να επεκταθούμε και να προσελκύσουμε περισσότερα άτομα, πάντα διατηρώντας την ποιότητα και τη μοναδική μας φιλοσοφία.

Γιατί επιλέξατε το Παγκράτι;

Γιατί το Παγκράτι προσελκύει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους. Από digital nomads μέχρι οικογενειάρχες κι αυτό μοιάζει με πρόκληση για κάποιον που θέλει να τους προσεγγίσει. Επίσης, ο Ανανάς έλειπε από το Παγκράτι και θέλαμε να καλύψουμε μια ανάγκη, που είχαμε κι εμείς οι ίδιοι.

Έχετε μαθητές όλων των ηλικιών;

Ναι! Δεν κάνουμε κανέναν διαχωρισμό, ούτε στην ηλικία ούτε στο φύλο. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Εσείς, τελικά, πώς πείθετε κάποιον να βάλει την γυμναστική στη ζωή του, χωρίς να αισθάνεται κάθε φορά ότι πάει για πηλοφόρι; Πώς τον πείθετε ότι όλο αυτό είναι απλά χαρά;

Πιστεύω ότι όταν κάποιος επισκεφτεί τον Ανανά θα αντιληφθεί ότι δεν είναι ένας κοινός χώρος γυμναστικής. Προσωπικά, αγαπάμε πολύ την φιλοσοφία και την πρακτική της ευρύτερης ευεξίας γι’ αυτό και στον Ανανά έχουμε εστιάσει σε έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης, μέσα από προπονήσεις, που σε κάνουν να ιδρώνεις, σε ηρεμούν και σε γεμίζουν χαμόγελο.

Pineapple Studios
www.pineapple-studios.gr
Μελισσού 15-19, Παγκράτι, 2110016389
Facebook: Pineapple Studios
Instagram: pineapplestudios_gr

[mc4wp_form id="278"]