Για το καλοκαίρι του 2024 η New Star επέλεξε και παρουσιάζει πέντε διαμάντια του Ισπανικού Κινηματογράφου για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι σινεφίλ. Μαζί με τους δημιουργούς Αλεχάνδρο Αμενάμπαρ, Χούλιο Μέντεζ, Εμίλιο Μαρτίνεζ Λάσαρο, Νταβίντ Τρουέμπα θα ταξιδέψουμε από την πιο γλυκιά έως την πιο συγκλονιστική ταινία.

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ – MAR ADENTRO ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΑΜΕΝΑΜΠΑΡ

με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ

Μια απίστευτη αληθινή ιστορία. Η ζωή είναι δικαίωμα ή υποχρέωση;

Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Αργυρός Λέοντας & Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου και Διεθνούς Ταινίας – Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, από όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του.
Δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο και τις εμπειρίες του: η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του και η Ρόζα, μία χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις. Ανθρώπινη ηθική που αμφισβητείται, αμετακίνητη επιθυμία για θάνατο:
Η αγάπη ιδωμένη από τα μάτια ενός ανθρώπου που δε θέλει να αγαπά, που επιβεβαιώνει ότι μόνο κάποιος που τον αγαπά αληθινά θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το τελευταίο ταξίδι που τόσο λαχταρά, το ταξίδι στη θάλασσα, εκεί όπου κάποτε άγγιξε τα όρια του θανάτου.


ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ – ABRE LOS OJOS

Το ατμοσφαιρικό θρίλερ του Αλεχάνδρο Αμεναμπάρ

Με τους Eduardo Noriega & Penélope Cruz

Επαινέθηκε από τους κριτικούς, αγαπήθηκε από το κοινό, βραβεύτηκε σε διεθνή Φεστιβάλ.

Υποψήφιο για 10 Βραβεία Goya

Official Selection Sundance 1997

Αν ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και ο Ντέιβιντ Λιντς είχαν συνεργαστεί, το αποτέλεσμα θα ήταν το  Άνοιξε τα Μάτια.

Ο νεαρός Σίζαρ έχει τα πάντα. Ομορφιά, χρήμα, γυναίκες. Κάποια μέρα ο φίλος του Πελάγιο του παρουσιάζει τη νέα του κοπέλα, την Σοφία, την οποία ερωτεύεται. Αμέσως βάζει σκοπό να την κερδίσει, αλλά πρώτα πρέπει να ξεφορτωθεί την πρώην του, Νουρία, που είναι παράφορα ερωτευμένη μαζί του και έτσι προτιμά να ρίξει το αμάξι του σε ένα δέντρο. Ως αποτέλεσμα εκείνη χάνει τη ζωή της και ο Σίζαρ την ομορφιά του. Το πρόσωπο του παραμορφώνεται, αλλά αυτό δε δείχνει να ενοχλεί τη Σοφία, που του εξομολογείται τον έρωτά της. Όλα δείχνουν να αλλάζουν, όταν βρίσκουν έναν γιατρό που υπόσχεται να διορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί. Όμως, ο εφιάλτης τώρα αρχίζει.


ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ Η ΛΟΥΣΙΑ – LUCIA Y EL SEXO

του Χούλιο Μέντεζ

Μια ταινία θα μας ταξιδέψει και θα μας προβληματίσει ευχάριστα.

Ένα φροϋδικό, υποσυνείδητο δοκίμιο για το σεξ, τα όνειρα και τη δημιουργική διαδικασία.

Βραβείο Goya Καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού – Παθ Βέγκα

Βραβείο Goya Μουσικής Επένδυσης – Αλμπέρτο Ιγκέσιας

Υποψήφια για 8 βραβεία Goya

Η ταινία αφηγείται μια όμορφη και ειλικρινή ρομαντική ιστορία.

Από τον σκηνοθέτη του μαγευτικού «Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου» Χούλιο Μέντεμ

Η Λουσία είναι μια σερβιτόρα σε εστιατόριο της Μαδρίτης. Ο χωρισμός της από τον φίλο της Λορέτζο μετά από μακροχρόνιο δεσμό θα την οδηγήσει ασυνείδητα σε ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου. Εκεί, κυκλωμένη από μυσταγωγική ηρεμία, φρέσκο αέρα και ήλιο που ζαλίζει, η γλυκιά Λουσία θα αρχίσει να ανακαλεί τις πιο ανεξιχνίαστες πτυχές της σχέσης της, σαν απαγορευμένα κεφάλαια της προσωπικής της ιστορίας, στα οποία απέκτησε ξαφνικά πρόσβαση.

Ο δημιουργός Χούλιο Μέντεμ μετά τους εκπληκτικούς «Εραστές του αρκτικού κύκλου» επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο ψυχολογικό πορτραίτο μιας νεαρής γυναίκας, στήνοντας εκ παραλλήλου ένα εγκεφαλικό χωροχρονικό παιχνίδι πάνω στην έννοια της λογοτεχνίας και την σχέση συγγραφέα, αναγνώστη και χαρακτήρων. Ο ίδιος ο Μέντεμ λέει: «Πρόκειται για μια ταινία πάνω στο τρίγωνο Λουσία, Λορέτζο και αυτού του πράγματος που λέγεται Σεξ. Είναι ένας τρίτος χαρακτήρας που αποκτά μια δική του υπόσταση.»

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=s29Hvq44538

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – Soldados de Salamina του ΝΤΑΒΙΝΤ ΤΡΟΥΕΜΠΑ

Υποψήφιο για βραβείο Καννών «Un Certain Regard»

Υποψήφιο για 8 βραβεία GOYA

Mια από τις καλύτερες ταινίες του ισπανικού κινηματογράφου

Ο πόλεμος είναι πόλεμος και ο εμφύλιος η χειρότερη μορφή του.

Βασισμένο στο best seller του Χαβιέρ Θέρκας

Η Λόλα, μια καθηγήτρια φιλολογίας, διερευνώντας ένα δευτερεύον επεισόδιο του ισπανικού εμφυλίου, προβληματίζεται για το νόημα της λέξης «ήρωας» στη σημερινή εποχή και αναδεικνύει τους ξεχασμένους «μικρούς» ήρωες αυτής της διένεξης. Μια -απόλυτα πιστή στο πνεύμα του δημοφιλέστατου ομώνυμου βιβλίου του Χαβιέr Θέρκας- διασκευή που, αν και μυθιστόρημα, έχει τη μορφή ιστορικού δοκιμίου για τον ισπανικό εμφύλιο. Οι αρχικά σκόρπιες και κουραστικές ιστορικές πληροφορίες ξαναδουλεύονται σε μια πιο συγκροτημένη αφήγηση, η οποία αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την ολοκλήρωση της έρευνας της ηρωίδας γύρω από ένα ιστορικό θέμα.


ΤΑ 13 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ – LAS 13 ROSAS

H αντιφασιστική ταινία του ΕΜΙΛΙΟ ΜΑΡΤΙΝΕΖ ΛΑΖΑΡΟ

Μια αληθινή ιστορία από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.

Βραβείο GOYA Β’ γυναικείου ρόλου

Βραβείο GOYA φωτογραφίας

Βραβείο GOYA πρωτότυπης μουσικής – Roque Baños

Υποψήφια για 14 βραβεία GOYA

Στις 28 Μαρτίου του 1939, λίγο μετά την πτώση της Βαρκελώνης, η Μαδρίτη υψώνει λευκή σημαία και ο στρατηγός Φράνκο αναλαμβάνει την διοίκηση της πόλης. Ο ισπανικός εμφύλιος (1936-1939) έχει λήξει. Τους επόμενους μήνες ο τρόμος θα σκεπάσει την Ισπανία: χιλιάδες οι δολοφονίες και οι εξαφανίσεις, καθημερινό φαινόμενο τα βασανιστήρια, η απαγωγή βρεφών, οι μαζικές απελάσεις. Και όμως, παρόλο που ελπίδα έχει σβήσει, η Μαδρίτη θα προσπαθήσει να ξανασηκωθεί. Ανάμεσα σε αυτούς που μπαίνουν στην αντίσταση είναι 13 νέες γυναίκες «Τα 13 τριαντάφυλλα» μέλη της Σοσιαλιστικής Νεολαίας, που θα συλληφθούν, θα βασανιστούν και θα εκτελεστούν τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου. Η ιστορία τους θα γίνει γνωστή πολύ αργότερα.

STUDIO new star art cinema
Κινηματογράφος Τέχνης – Κιβωτός Πολιτισμού
Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Τηλέφωνο: 210-8640054

https://www.newstarartcinema.gr/

[mc4wp_form id="278"]