Υπάρχει ένα βιντατζάδικο στην οδό Σποράδων της πολύχρωμης Κυψέλης που μου θυμίζει καταφύγιο σκηνοθετών μιας άλλης εποχής, καλλιτεχνών κατοίκων της Φωκίωνος Νέγρη που δε θα συμβιβάζονταν να ντυθούν με ρούχα άλλου μαγαζιού. Αν έχεις την τύχη να μένεις κοντά, αν έχεις την τύχη να βολτάρεις στις γειτονιές της Αθήνας και περάσεις έξω από το μαγαζί της Έμμυς, σου υπόσχομαι πως θα θες να μπεις μέσα μόνο για να παρατηρήσεις τους τοίχους του, για να σιγουρευτείς ότι ακούς jazz στο βάθος, για να νιώσεις κάτοικος μιας άλλης Κυψέλης.

Την Έμμυ φυσικά και τη γνώρισα στο μαγαζί και αν θυμάμαι καλά είχε μόλις ανοίξει. Το ανακάλυψα τυχαία στα κοινωνικά δίκτυα κι ευτυχώς κυκλοφορούσα ήδη στην περιοχή για να καταλάβω που ακριβώς θα το βρω, που θα ψωνίσω το επόμενο φλοράλ πουκάμισό μου. Έχω μια αγάπη στο χρώμα, στο oversized, σε οποιοδήποτε είδος πανωφοριού, στη νοσταλγία. Από το μαγαζί της δε λείπει καμία από τις αγάπες μου και κάθε φορά ανακαλύπτω κι άλλες. Φροντίζω σε κάθε επίσκεψή μου να έχω χρόνο για να μη μου ξεφύγει κανένα κομμάτι,για να δοκιμάσω ένα μάλλον επόμενό μου φόρεμα, για να με κεράσει καφέ η Έμμυ και να μιλήσουμε για ζώδια, Ταρό και τον Jodorowsky. Συχνά μου λέει για τον τελευταίο ότι θέλει να πιουν ουίσκι μαζί στο Au revoir και δε θα μου έκανε καμία εντύπωση να τους δω εκεί, στην μπάρα γερμένους, να συζητάνε στα γαλλικά για το νόημα της ζωής. Νοσταλγούμε μαζί κάθε τι παλιό ρομαντικό, συζητάμε για τα αγαπημένα μας μπαρ, για φανταχτερά στυλ, για τον χειμώνα μας φορώντας ένα μοναδικό vintage παλτό. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι μας διακόπτουν συχνά, ότι μπαίνει κόσμος να εξερευνήσει ποιες παλιές ταινίες υπάρχουν στους τοίχους του μαγαζιού και αρχίζουμε να μιλάμε όλοι μεταξύ μας και να ανταλλάσσουμε απόψεις για συνδυασμούς ρούχων και αξεσουάρ. Στο Époque room έχει ρούχα για όλους και μπορείς να βρεις statement κομμάτια όπως δερμάτινες καμπαρντίνες, καμηλό παλτό, πουκάμισα με δαντέλα αλλά και με μοτίβα πολύχρωμα κι εντυπωσιακά, κορσέδες, σκουλαρίκια βγαλμένα από την κοσμηματοθήκη μιας δούκισσας ή μιας οποιασδήποτε κοκέτας, τσάντες που ανεβάζουν ένα απλό τζιν, τζιν ψηλόμεσα – ακόμα και χρωματιστά τζιν και είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις τα επόμενα κομμάτια σου, τους επόμενους αιώνιους κατοίκους της ντουλάπας σου.

Για να σε πείσω κι άλλο, θα σου πω πως η Έμμυ, το κορίτσι που υπάρχει και βασιλεύει μόνο του στη διαχείριση αυτού του μαγαζιού, έχει σπουδάσει σκηνοθεσία, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνογραφίας, έχει δουλέψει και ως σκηνογράφος κι έχει καταφέρει από νωρίς στη ζωή της να συνδυάσει τις δυο αγάπες της και να τις κάνει έναν χώρο καλαίσθητο, έναν χώρο για να επισκεφτείς και χωρίς να ψωνίσεις, έναν χώρο για να σε φανταστείς μοναδικό και να επιλέξεις κάτι μοναδικό για την γκαρνταρόμπα σου.

Το vintage είναι άφυλο. Μας το είπε κι ένας πελάτης τις προάλλες μπαίνοντας στο μαγαζί και ρωτώντας αν μπορεί να βρει κάτι αντρικό. Αυτολογοκρίθηκε και συμφωνήσαμε όλοι μαζί πως τα ρούχα δεν έχουν φύλο αρκεί να μας εκφράζουν. Θέλω να πω λοιπόν πως τα ρούχα μιας άλλης εποχής είναι πιο συμπεριληπτικά από κάθε fast fashion και πολύ σίγουρα πιο στυλάτα. Και αυτό είναι μια καλή αρχή για να πειστείς να ψωνίζεις σωστότερα, να συμβάλλεις κι εσύ στη μείωση της παραγωγής φτηνού ρουχισμού και να μη χάνεις ταυτόχρονα τίποτα από τη μόδα και το στυλ. Άλλωστε, το να ψωνίζεις από το μαγαζί της γειτονιάς σου κι ακόμα καλύτερα από ένα μαγαζί με vintage και second hand ρούχα, είναι ακόμα πιο ανθρώπινο. Με άλλα λόγια, είναι μια προσωποκεντρική εμπειρία και η Έμμυ είναι το κατάλληλο άτομο για να τη ζήσετε μαζί.

Το Époque room έχει instagram όπου μπορείς να δεις κάθε νέα παραλαβή σε καλαίσθητες φωτογραφίες, αλλά έχει πια και e-shop για να είναι προσιτό για όλα μας. Μην ξεχάσω να σου πω, ότι πρόσφατα μεγάλωσε και έχει κι άλλο χώρο για τα επιλεγμένα κομμάτια από την Έμμυ αποκλειστικά για εσένα. Τι λες, θα περάσεις από εκεί στην επόμενη βόλτα σου στην Κυψέλη;

Époque room, Σποράδων 37, Κυψέλη

https://www.instagram.com/epoqueroom/?hl=el

[mc4wp_form id="278"]