Τα υγιή και περιποιημένα νύχια είναι το πρώτο βήμα για περιποιημένα άκρα, που είναι βασικό σημείο της φροντισμένης εικόνας για γυναίκες και άντρες, κάθε εποχή του χρόνου.

Είτε συνηθίζετε να βάφετε τα νύχια σας είτε όχι, η φροντίδα τους πρέπει να είναι τακτική για να διατηρούν την καλή τους κατάσταση.

Αν δεν έχετε τον χρόνο να πηγαίνετε συχνά σε κάποια ή κάποιον nail expert για να εμπιστευθείτε τη φροντίδα των νυχιών και των άκρων σας, μη στενοχωριέστε. Μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά εύκολα και χρήσιμα tips για υγιή νύχια και περιποιημένα άκρα, ολοκληρώνοντας τη homecare φροντίδα του εαυτού σας!

Βήμα 1ο: ενυδάτωση

Τα νύχια και η επιδερμίδα των άκρων μας χρειάζονται συχνή ενυδάτωση και θρέψη, όπως τη χρειάζεται η επιδερμίδα μας στο πρόσωπο και το σώμα.

Τα ενυδατωμένα νύχια διατηρούν τη δύναμη (καθώς δεν ξεφλουδίζουν εύκολα) και τη λάμψη τους. Σε αυτό θα σας βοηθήσει ένα λάδι νυχιών. Περνάτε μια σταγόνα λάδι σε κάθε νύχι και κάνετε μασάζ στα πετσάκια για να απορροφηθεί. Αυτό βοηθά τα νύχια να δυναμώσουν.

Συχνά μέσα στην ημέρα, χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις τόσο στα νύχια σας, όσο και στην περιοχή γύρω από αυτά και στις παλάμες σας. Το απλό μασάζ με μικρή πίεση στα νύχια, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Κάνετε το ίδιο μετά το ντουζ και στα πέλματα και τα νύχια των ποδιών. Η καθημερινή χρήση της ενυδατικής κρέμας διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ θρέφει τα νύχια.

Βήμα 2ο: απολέπιση

Η απολέπιση στα χέρια σας και τα πέλματα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα κάνει απαλά και βελούδινα. Χρησιμοποιείστε ένα πήλινγκ σώματος 2 – 3 φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια βάζετε ενυδατική κρέμα, όπως περιγράφουμε πιο πάνω. Για τις φτέρνες χρησιμοποιείστε ράσπα ή ελαφρόπετρα και τρίψτε επίμονα αλλά απαλά. Συνεχίζετε πάντα με την ενυδατική σας.

Βήμα 3ο: σωστό κόψιμο

Το συχνό κόψιμο των νυχιών τα ανανεώνει και μεγαλώνουν γρηγορότερα. Το κόψιμο των νυχιών να γίνεται ευθεία και να αποφεύγεται η έντονη στρογγυλοποίηση των γωνιών, καθώς η πρακτική αυτή αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης των νυχιών προς τα μέσα. Για να αποφύγετε το σπάσιμο των νυχιών κατά το κόψιμο, δοκιμάστε να τα κόψετε μετά το μπάνιο που είναι πιο μαλακά ή μουλιάστε πριν τα άκρα σας σε μία λεκάνη με νερό και άλατα μπάνιου. Τα πετσάκια πρέπει να αφήνονται στη θέση τους, να μην κόβονται ή να σπρώχνονται έντονα προς τα πίσω, γιατί χρησιμεύουν για να κρατούν μακριά παθογόνους μικροοργανισμούς.

Βήμα 4ο: σωστό λιμάρισμα

Το λιμάρισμα είναι καλό να γίνεται με χάρτινη λίμα και όχι μεταλλική και πάντα στις άκρες των νυχιών. Η επιφάνεια των νυχιών δεν πρέπει να λιμάρεται, γιατί αυτό λεπταίνει την πλάκα και τα κάνει εύθραυστα.

Είναι σημαντικό, όταν λιμάρετε τα νύχια, να γίνεται η κίνηση προς την ίδια κατεύθυνση. Κάνοντας κινήσεις μπρος-πίσω με τη λίμα μπορεί να βλάψετε τα νύχια και να τα ξεφλουδίσετε.

Βήμα 5ο: χρήση των κατάλληλων προϊόντων

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μη τοξικά ξεβαφτικά νυχιών, που δεν περιέχουν ασετόν. Επίσης, οι βάσεις και τα γυαλιστικά βερνίκια νυχιών πρέπει να είναι μη τοξικά. Εμπιστευτείτε φυτικά προϊόντα περιποίησης νυχιών που θα βοηθήσουν τα νύχια σας να είναι πιο δυνατά και να μην σπάνε.

Βήμα 6ο: τα νύχια πρέπει να αναπνέουν

Όσο και αν αγαπάτε τα χρωματιστά βερνίκια νυχιών, καλό είναι να τα αφήνετε τουλάχιστον μία ημέρα άβαφα για να αναπνεύσουν, πριν κάνετε το επόμενο μανικιούρ σας.

Βήμα 7ο: συμπληρώματα διατροφής

Αν τα νύχια σας είναι ιδιαίτερα εύθραυστα και σπάνε ακόμα και όταν είναι πολύ κοντά, χρήσιμο είναι να πάρετε συμπληρώματα διατροφής (αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας), που συμβάλλουν στην υγεία των νυχιών και της τρίχας, όπως μαγνήσιο, ωμέγα 3 και βιταμίνες Β και Ε.

Τα νύχια αξίζουν τη σωστή περιποίηση για να είναι δυνατά και λαμπερά, αλλά και συχνή συντήρηση της καλής τους κατάστασης.

[mc4wp_form id="278"]