Για ένα ακόμα καλοκαίρι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη UNITEL μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου, προσφέρει στο κοινό μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις και συναυλίες με φημισμένες ορχήστρες, κορυφαίους μαέστρους και διάσημους ερμηνευτές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του στον Κήπο.

Giacomo Puccini: Turandot

Πέμπτη 13.06.2024, 20:30

Στο συγκλονιστικό λυρικό δράμα του Giacomo Puccini [Τζάκομο Πουτσίνι], το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, πρωταγωνιστούν δύο λαμπερά αστέρια του διεθνούς οπερατικού στερεώματος, η σοπράνο Asmik Grigorian [Ασμίκ Γκριγκοριάν] και ο τενόρος Jonas Kaufmann [Γιόνας Κάουφμαν], που κάνουν το ντεμπούτο τους ως Τουραντότ και ως Πρίγκιπας Κάλαφ αντίστοιχα στους κύριους ρόλους. Μαζί τους επί σκηνής, οι Jörg Schneider [Γαιργκ Σνάιντερ] (Αλτούμ), Dan Paul Dumitrescu [Νταν Πάουλ Ντουμιτρέσκου] (Τιμούρ), Kristina Mkhitaryan [Κριστίνα Mαχιταρυάν] (Λιού), Attila Mokus [Aττίλα Μόκους] (Ένας Μανδαρίνος), Martin Häßler [Μάρτιν Χαίσλερ] (Πινγκ), Norbert Ernst [Νόρμπερτ Ερνστ] (Πανγκ) και Hiroshi Amako [Χιρόσι Αμάκο] (Πονγκ).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Claus Guth [Κλάους Γκουτ], ο οποίος προσεγγίζει με τη δική του ματιά το τελευταίο και σπουδαιότερο λυρικό έργο του σπουδαίου Ιταλού μουσουργού: το αντιμετωπίζει ως ένα δράμα δωματίου πέρα από χωροχρονικούς περιορισμούς, απαλλαγμένο από στερεότυπα, ενώ βλέπει στο πρόσωπο της Τουραντότ ένα θύμα με βαθιά τραύματα που μετατρέπεται το ίδιο σε θύτη, και όχι μια μυστηριώδη, αγέρωχη πριγκίπισσα. Στο πόντιουμ, ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Marco Armiliato [Μάρκο Αρμιλιάτο]. Τους λυρικούς ερμηνευτές πλαισιώνουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Κρατικής Όπερας της Βιέννης (μουσική διδασκαλία: Martin Schebesta [Μάρτιν Σεμπέστα]).

The Odeonsplatz Concert

Τρίτη 25.06.2024, 20:30

Κλασική μουσική, μοναδική ατμόσφαιρα, κορυφαία σύνολα, μαέστροι και σολίστ, σε μια από τις πιο μαγευτικές πλατείες της Ευρώπης είναι τα συστατικά της επιτυχίας του φεστιβάλ «Klassik am Odeonsplatz». Η πρώτη υπαίθρια συναυλία κλασικής μουσικής πραγματοποιήθηκε το 2000, και έκτοτε η πλατεία Οντεόν καθιερώθηκε ως σταθερό σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής του Μονάχου, προσελκύοντας 16.000 μουσικόφιλους κάθε χρόνο. Φέτος, η δημοφιλής διοργάνωση φιλοξενεί τον σούπερ σταρ του πιάνου Λανγκ Λανγκ και τον χαρισματικό κολομβιανό μαέστρο Aντρές Ορόσκο-Εστράντα. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει κλασικά έργα του Ρομαντισμού, από την περίφημη Εισαγωγή Tαγχώυζερ του Βάγκνερ και το Κοντσέρτο για πιάνο του Γκρηγκ μέχρι το εξαίσιο τονικό ποίημα Δον Ζουάν του Ρίχαρντ Στράους και, για το τέλος, Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Tσαϊκόφσκι, με το εκστατικό κύριο θέμα που θυμίζει πάντα μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης που έχουν ειπωθεί ποτέ. Μια βραδιά γιορτινή, ονειρική και εκστατική.

Giuseppe Verdi: Οθέλος

Δευτέρα 01.07.2024, 20:30

Ποτέ άλλοτε ο Τζουζέππε Βέρντι –που εμπλούτισε το οπερατικό ρεπερτόριο με τρία σαιξπηρικά δράματα: τον Μάκβεθ, τον Οθέλλο και τον Φάλσταφ– δεν εξέφρασε την εκδίκηση, την ίντριγκα και τη ζήλια πιο έντονα και πιο διαβολικά από ό,τι στον Οθέλλο: από παράφορο πάθος, ο βενετός πολέμαρχος Οθέλλος μετατρέπεται σε δολοφόνο, όταν ο Ιάγος συκοφαντεί την πιστή Δυσδαιμόνα. Μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης στη λογοτεχνία τελειώνει άδοξα, σκληρά και παράλογα. Ως Οθέλλος, ο Γιόνας Κάουφμαν αναλαμβάνει ίσως τον πιο απαιτητικό ρόλο του ρεπερτορίου του. και βρίσκεται «σε υπέροχη φόρμα» (Kronen Zeitung). Η σοπράνο Ρέιτσελ Γουίλλις-Σόρενσεν πάλι, είναι «μια ακαταμάχητη Δυσδαιμόνα» (Die Presse). Η σκηνοθεσία του Έιντριαν Νόουμπλ μεταφέρει τη δράση στα 1900 περίπου, απογυμνώνοντάς την από το ιστορικό της πλαίσιο και δίνοντας έμφαση στον εσωτερικό κόσμο του πρωταγωνιστή και στη συναισθηματική του αποσύνθεση.

Anne-Sophie Mutter & Βιρτουόζι

Δευτέρα 08.07.2024, 20:30

Εδώ και χρόνια, η Άννε-Ζοφί Μούττερ δίνει συναυλίες με υπότροφους φοιτητές του ιδρύματός της, προκειμένου να τους εξοικειώσει με τη ζωή ενός επαγγελματία μουσικού και να τους συστήσει σε ένα ευρύτερο κοινό. Την άνοιξη του 2011 εγκαινίασε επίσης το πρόγραμμα “Mutter’s Virtuosi“: το σύνολο, υπό τη μουσική διεύθυνση της βιολονίστριας, αποτελείται από νυν και πρώην υπότροφους του Ιδρύματος “Anne-Sophie Mutter” και άλλους νέους μουσικούς. Η συναυλία στο Moυζίκφεραϊν της Βιέννης περιλαμβάνει το Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 και το Βρανδεμβούργιο κοντσέρτο αρ. 3 του Μπαχ, το Κοντσέρτο για τρία βιολιά σε φα μείζονα του Βιβάλντι, το Κοντσέρτο για βιολί σε λα μείζονα του Zoζέφ Μπολόνι, καθώς και το Noνέτο του Αντρέ Πρεβέν, παραγγελία για τους Mutter’s Virtuosi.

Οι θεατές στον Κήπο του Μεγάρου κάθονται στο γρασίδι. Μπορούν να φέρουν μαζί τους μαξιλάρια ή ριχτάρια. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου και η διάθεση αυτών έχει ήδη ξεκινήσει. Όλες οι πληροφορίες για τις αναμεταδόσεις και τα δελτία εισόδου είναι διαθέσιμες εδώ https://www.megaron.gr/event/?dateStart_filter=2024-6-12&dateEnd_filter=2024-7-8&event_type_filter[]=provoli&season_filter[]=kipos-24.

[mc4wp_form id="278"]